Advies

Er zijn in Nederland diverse merken en soorten cv-ketels verkrijgbaar. Combi Totaal Service werkt alleen met A-merken. Zo garanderen wij kwaliteit en een lange levensduur. Waar dient u op te letten bij de aanschaf van een cv-ketel:

 • Warmte capaciteit cv-ketel
 • Warmwater cv-ketel
 • Betrouwbaarheid cv-ketel
 • CV gebruiksgemak
 • Energieverbruik cv
 • Formaat en gewicht ketel
 • Onderhoud cv-ketel

Vraag ons om advies! Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt bij het aanschaffen of vervangen van uw cv-ketel. Bekende en betrouwbare merken in Nederland zijn: Intergas, Remeha, Vaillant, Bosch, Nefit, Atag, AWB, Ferroli, Honeywell en Itho Daalderop.

Waar dient u op te letten bij de aanschaf van een cv-ketel?

Denk goed na over wat voor u belangrijk is. Wenst u op meerdere plaatsen tegelijk warm water? Zal uw situatie in de komende jaren veranderen? (Gezinsuitbreiding, plannen om uw badkamer of huis te verbouwen)

Financiën spelen ook een belangrijke rol bij uw keuze. Kiest u voor een wat goedkopere cv-ketel, die in gebruik minder zuinig is of steekt u wat meer geld in een HR-ketel, die zo zuinig is dat het zichzelf terugverdient? Voordat u offertes gaat opvragen adviseren wij u alvast na te denken over het volgende:


  1. Warmte capaciteit cv-ketel
  2. Heeft u een cv-ketel nodig met een grote of kleine warmtecapaciteit? Dat is de hoeveelheid warmte die de cv-ketel kan leveren. Hoe groter uw huis, hoe groter de capaciteit die nodig is. Tegelijk: hoe beter geïsoleerd, hoe kleiner de cv-ketel capaciteit hoeft te zijn.

  3. Warmwater cv-ketel
  4. Belangrijk voor uw keuze indien u een combiketel wilt. Dit is een cv-ketel die ook voor warm kraanwater zorgt. Wenst u op 2 punten tegelijk warm water te kunnen gebruiken? Heeft u een grote stortdouche? Wilt u een tweede badkamer of een bubbelbad? Geluid. De ene cv-ketel maakt meer geluid dan de andere. Suizende of tikkende geluiden kunnen ’s nachts hinderlijk zijn als de cv-ketel vlak bij een slaapkamer hangt.

  5. Betrouwbaarheid cv-ketel
  6. Alle cv-ketels moeten voldoen aan de eisen van veiligheid en betrouwbaarheid. Bovendien vergroot u de betrouwbaarheid door geregeld cv-ketel onderhoud te laten verrichten. Over betrouwbaarheid van een bepaald merk of type cv-ketel kan de ene installateur een hele andere mening hebben dan de andere. Daar kunt u zelf achter komen als u meerdere offertes opvraagt. Let op de adviezen voor een bepaald merk cv-ketel en op de garantiebepalingen.

  7. CV-ketel gebruiksgemak
  8. Een cv-ketel doet meestal ongemerkt zijn werk. En toch is gebruiksgemak ook voor cv-ketels een punt om op te letten. Als er een keer een storing is wordt dat dan begrijpelijk aangegeven? Is er een instructieboekje? Is de verwarmingsketel gemakkelijk bij te vullen?

  9. Energieverbruik CV
  10. Met een oude cv-ketel die meer gas verbruikt dan een zuinige cv-ketel, zoals een HR ketel, bent u op jaarbasis misschien wel duurder uit. Neem de energiekosten mee in uw keuze voor een nieuwe verwarmingsketel. Denk bijvoorbeeld aan een HR-ketel, die levert Hoog Rendement. Tussen de diverse HR-ketels zijn er weer verschillen in energieverbruik. Denk daarbij ook eens aan de energie die de cv-ketel verbruikt in de standby-stand.

  11. Formaat en gewicht ketel
  12. Soms maakt het verschil of u voor een grote of kleine cv-ketel kiest. Als u weinig ruimte in huis hebt bijvoorbeeld. HR-ketels worden steeds kleiner. Ook het gewicht van de cv-ketel kan verschil uitmaken, als de ketel geplaatst moet worden op zolder

  13. Onderhoud cv-ketel
  14. CV-ketel onderhoud is wel belangrijk, maar meestal niet echt een beslispunt voor u. Toch adviseren wij u periodiek onderhoud door een cv-installateur. Zo verlengt u de levensduur van uw cv-ketel.


Wij leveren nagenoeg alle merken

Bekende en betrouwbare merken in Nederland zijn: Intergas, Remeha, Vaillant, Bosch, Nefit, Atag, AWB, Ferroli, Honeywell en Itho Daalderop.

Vraag ons om advies! Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt bij het aanschaffen of vervangen van uw cv-ketel.

Voor vragen kunt u natuurlijk altijd even bellen! 06 50 435 969 of laat een bericht achter via ons contact formulier.